Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου Ελάχιστης Επεμβατικότητας (ALMIS) – Τι Είναι

Η άρθρωση του ισχίου αποτελείται από την αρθρική επιφάνεια του μηριαίου οστού και την κοτύλη, η οποία σχηματίζεται από το λαγόνιο, το ισχιακό και το ηβικό οστό.

Παθήσεις του ισχίου αποτελούν η Οστεοαρθρίτιδα, η Τροχαντηρίτιδα, το Διατροχαντήριο κάταγμα και το Υποκεφαλικό κάταγμα μηριαίου.
Οι παθολογίες του Ισχίου προκαλούν συμπτώματα όπως ο πόνος, η δυσκαμψία και η δυσκολία στη βάδιση και επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η καινοτόμος, επαναστατική Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου Ελάχιστης Επεμβατικότητας (ALMIS- Αntero- Lateral Minimally Invasive Surgery) κερδίζει συνεχώς έδαφος χάρη στα πλεονεκτήματα που προσφέρει τόσο στον ιατρό όσο και στον ασθενή.

Η διαφορά της από την κλασική αρθροπλαστική ισχίου έγκειται στην τομή, η οποία είναι πολύ μικρότερη, χωρίς να επηρεάζει τους γειτονικούς ιστούς. Με τη μέθοδο αυτή η απώλεια αίματος είναι επίσης πολύ μικρότερη, ενώ μειώνεται ο κίνδυνος νευροαγγειακής βλάβης.

Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου (ALMIS) – Πλεονεκτήματα

 • Μικρότερη διάρκεια επέμβασης
 • Μικρότερη χειρουργική τομή
 • Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος
 • Ελάχιστος κίνδυνος επιπλοκών
 • Μικρότερη απώλεια αίματος
 • Μικρότερος χρόνος μετεγχειρητικής αποκατάστασης
 • Πιο γρήγορη επιστροφή στις καθημερινές και αθλητικές δραστηριότητες
 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από την κλασική αρθροπλαστική ισχίου

αρθροπλαστική ισχίου

Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου (ALMIS) – Ποτε Ενδείκνυται

Η επαναστατική και πρωτοποριακή αυτή μέθοδος συνιστάται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Οστεοαρθρίτιδα Ισχίου
 • Επώδυνος περιορισμός του εύρους κίνησης
 • Ανισοσκελία με βράχυνση του πάσχοντος σκέλους σε πιο προχωρημένα στάδια της νόσου
 • Κατάγματα του ισχίου
 • Αποτυχία της συντηρητικής θεραπείας

Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου (ALMIS) – Διάρκεια Επέμβασης

Ο χρόνος της επέμβασης είναι διαφορετικός για κάθε ασθενή. Κατά μέσο όρο η επέμβαση διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου (ALMIS) – Επιπλοκές

Η επέμβαση ALMIS συνοδεύεται από μικρό ποσοστό επιπλοκών (1-5%).

Πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκές αποτελούν η εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση, η οποία προλαμβάνεται με τη χορήγηση κατάλληλης αντιπηκτικής αγωγής, οι λοιμώξεις, η «χαλάρωση» των προθέσεων και η έκτοπος οστεοποίηση.

Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου (ALMIS) – Μετεγχειρητικά

Η μέθοδος ALMIS ανήκει στις χειρουργικές τεχνικές με πρωτόκολλο ταχείας αποκατάστασης (fast track), με 24ωρη παραμονή στο νοσοκομείο.

Μετά την επέμβαση, ο ιατρός σχεδιάζει ένα εξατομικευμένο πλάνο για κάθε ασθενή, το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, περιποίηση του τραύματος και φυσιοθεραπείες.

Επίσης, ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής βοηθάει τον ασθενή στη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους και συμβάλλει σημαντικά στη μετεγχειρητική του αποκατάσταση.

Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου (ALMIS) – Κόστος

Επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και εξαρτάται από τα συμπτώματα που εμφανίζει ο κάθε ασθενής, το συνολικό κόστος κάθε επέμβασης μπορεί να διαφέρει. Για να λάβετε ακριβείς πληροφορίες για το κόστος της επέμβασης, προγραμματίστε το ραντεβού σας με έναν Ορθοπαιδικό Χειρουργό.

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αθλητίατρος Χιώτης Ν. Ιωάννης MD, PhD, MSc, εξειδικεύεται στην Αρθροσκοπική Χειρουργική, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, καθώς και στις νεότερες τεχνολογίες των Robotics Technology.
Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ένα ραντεβού με τον γιατρό.

Είπαν για τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Χιώτη Ν. Ιωάννη

Nik Vath
11 Iούλιος 2023
Πραγματικά ένας κορυφαίος γιατρός! Με άριστη γνώση του αντικειμένου του, ανθρώπινος, αφιερώνει το χρόνο που χρειάζεται ο ασθενής δίνοντάς του την καλύτερη λύση.Με γλίτωσε από χειρουργείο στον ώμο που είχε συστήσει άλλος γιατρός και μου έλυσε το πρόβλημα με 2 ενέσεις τοπικά και κάποιες κινήσεις που μου έκανε στο χέρι!
Kleoniki Charalampidou
16 Μάιος 2023
Εξαιρετικος γιατρός, αξιόλογος άνθρωπος με πολύ ανθρώπινο πρόσωπο. Σας ευχαριστούμε για όλα.
Grigoris Vassiliou
6 Μάρτιος 2023
Εκπληκτικός επιστήμονας και άνθρωπος
Theano Pavl
6 Φεβρουάριος 2023
Πρόκειται για εξαιρετικό ιατρό, με άριστη γνώση του αντικειμένου και ευρύ φάσμα γνώσεων. Προσεγγίζει τον ασθενή με μεγάλο επαγγελματισμό, δίνει μεγάλη προσοχή στο πρόβλημα, αναλύει την κάθε λεπτομέρεια με υπομονή και εμπνέει εμπιστοσύνη!!! Επιστήμονας με ήθος και αξιοθαύμαστη ηρεμία, που μεταδίδεται στον ασθενή, κατι πολύ σημαντικό όταν υπάρχει άγχος-φόβος σε θέματα υγείας. Άψογος!!! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Σοφία Παπαβασιλείου
25 Oκτώβριος 2022
Εξαιρετικός ιατρός,γνωστης του αντικειμένου του και πάνω απ όλα ανθρωπος!!!