Αρθροσκοπική Τοποθέτηση Balloon – Τι Είναι

Η αρθροσκοπική τοποθέτηση balloon είναι μία επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης των ρήξεων του τενοντίου πετάλου του ώμου.

Για την εφαρμογή της χρησιμοποιείται βιοαπορροφήσιμο μπαλόνι, το οποίο τοποθετείται με την Ελάχιστα Επεμβατική Μέθοδο της Αρθροσκόπησης στον ώμο και συγκεκριμένα στον υπακρωμιακό χώρο, με τη δημιουργία δύο μικρών τομών. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και ο ασθενής ανακτά τη λειτουργικότητά του στο πλαίσιο της αυτοεξυπηρέτησης και της επιστροφής στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες.

αρθροσκοπική τοποθέτηση Balloon

Αρθροσκοπική Τοποθέτηση Balloon – Διαδικασία

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το μπαλόνι τοποθετείται με τη μέθοδο της Αρθροσκόπησης. Κατά την τοποθέτησή απελευθερώνεται ο υπακρωμιακός χώρος για την τοποθέτηση του υλικού αυτού πάνω από το τενόντιο πέταλο, μεταξύ του ακρωμίου και της βραχιόνιας κεφαλής, για την προστασία του τενοντίου πετάλου σε συνδυασμό με την πιο γρήγορη και ασφαλή μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Έτσι, το μπαλόνι αυτό εκτελεί πολλαπλές λειτουργίες, όπως:

  • Πιο ομαλή και ελεύθερη κίνηση του ώμου
  • Διατήρηση της βραχιόνιας κεφαλής επικεντρωμένης στην ωμογλήνη
  • Ανακούφιση από τον πόνο που προέρχεται από τη μετανάστευση της βραχιόνιας κεφαλής προς τα άνω με τη μείωση του υπακρωμιακού χώρου.

Πότε ο ιατρός θα πρέπει να καταφεύγει στη Αρθροσκοπική μέθοδο;

Στην περίπτωση που ο ιατρός έχει εφαρμόσει τη συντηρητική θεραπεία και αυτή έχει αποτύχει, τότε η επόμενη λύση είναι η Χειρουργική Αντιμετώπιση.

Συντηρητική Θεραπεία

  • Παγοθεραπεία
  • Ανάπαυση
  • Παυσίπονα/ ΜΣΑΦ
  • Αποχή από αθλητικές δραστηριότητες
  • Ενέσιμες θεραπείες με έγχυση υαλουρονικού οξέος ή πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP)
  • Φυσιοθεραπεία

Αρθροσκόπηση – Πλεονεκτήματα

Η Ελάχιστα Επεμβατική Μέθοδος της Αρθροσκόπησης προσφέρει:

  • Αναλυτική και ολοκληρωμένη απεικόνιση της κατάστασης και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση
  • Ελάχιστο τραυματισμό στα μαλακά μόρια της άρθρωσης
  • Μικρό χρόνο αποκατάστασης
  • Αναίμακτη & ανώδυνη διαδικασία
  • Μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών
  • Γρήγορη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Αρθροσκοπόπηση – Αποκαταστάση

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής θα φέρει ανάρτηση ώμου τριών σημείων για 3 έως 6 εβδομάδες. Κάθε ασθενής, εξατομικευμένα θα πρέπει να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα αποκατάστασης για την ανάκτηση του εύρους κίνησης και της μυϊκής ισχύος.

Η πλήρης επιστροφή στις καθημερινές και σε αθλητικές δραστηριότητες εξαρτάται από το πώς ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα αποκατάστασης ο κάθε ασθενής. Η μετεγχειρητική αποκατάσταση μπορεί να διαρκέσει 6 μήνες μέχρι την επιστροφή του ασθενούς, ειδικά αν ο τρόπος ζωής του περιλαμβάνει έντονη αθλητική δραστηριότητα.

Αρθροσκόπηση – Επιπλοκές

Η πιθανότητα επιπλοκών, ειδικά με τις σύγχρονες ιατρικές μεθόδους, είναι σχεδόν μηδαμινές, με το ποσοστό μικρότερο από 1%.

Ο ώμος μπορεί να είναι πιο ευαίσθητος ή δύσκαμπτος αλλά αυτά τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν κατά τη μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση πριν από κάθε επέμβαση ο Χειρουργός σας θα σας ενημερώσει αναλυτικά για όλη τη διαδικασία, το κόστος αλλά και τις πιθανές επιπλοκές.

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αθλητίατρος Χιώτης Ν. Ιωάννης MD, PhD, MSc, εξειδικεύεται στην Αρθροσκοπική Χειρουργική, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, καθώς και με τις νεότερες τεχνολογίες των Robotics Technology.

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ένα ραντεβού με τον γιατρό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αρθροσκοπική τοποθέτηση Balloon, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2108052117, ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.

Είπαν για τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Χιώτη Ν. Ιωάννη

Nik Vath
11 Iούλιος 2023
Πραγματικά ένας κορυφαίος γιατρός! Με άριστη γνώση του αντικειμένου του, ανθρώπινος, αφιερώνει το χρόνο που χρειάζεται ο ασθενής δίνοντάς του την καλύτερη λύση.Με γλίτωσε από χειρουργείο στον ώμο που είχε συστήσει άλλος γιατρός και μου έλυσε το πρόβλημα με 2 ενέσεις τοπικά και κάποιες κινήσεις που μου έκανε στο χέρι!
Kleoniki Charalampidou
16 Μάιος 2023
Εξαιρετικος γιατρός, αξιόλογος άνθρωπος με πολύ ανθρώπινο πρόσωπο. Σας ευχαριστούμε για όλα.
Grigoris Vassiliou
6 Μάρτιος 2023
Εκπληκτικός επιστήμονας και άνθρωπος
Theano Pavl
6 Φεβρουάριος 2023
Πρόκειται για εξαιρετικό ιατρό, με άριστη γνώση του αντικειμένου και ευρύ φάσμα γνώσεων. Προσεγγίζει τον ασθενή με μεγάλο επαγγελματισμό, δίνει μεγάλη προσοχή στο πρόβλημα, αναλύει την κάθε λεπτομέρεια με υπομονή και εμπνέει εμπιστοσύνη!!! Επιστήμονας με ήθος και αξιοθαύμαστη ηρεμία, που μεταδίδεται στον ασθενή, κατι πολύ σημαντικό όταν υπάρχει άγχος-φόβος σε θέματα υγείας. Άψογος!!! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Σοφία Παπαβασιλείου
25 Oκτώβριος 2022
Εξαιρετικός ιατρός,γνωστης του αντικειμένου του και πάνω απ όλα ανθρωπος!!!