Χειρουργός Ορθοπαιδικός, MD, PhD, MSc
Τηλ.: 2108052117 - 6945706036

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ BALLOON ΣΤΗΝ ΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΩΜΟΥ

Η αρθροσκοπικη τοποθετηση Balloon αποτελεί μία καινοτόμο και επαναστατική τεχνική. Εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση των μαζικών ρήξεων του τενοντίου πετάλου των στροφέων μυών του ώμου.

Η τεχνική χρησιμοποιεί ένα βιο-απορροφήσιμο μπαλόνι το οποίο τοποθετείται αρθροσκοπικά στην άρθρωση του ώμου. Η επέμβαση είναι ολιγόλεπτη, με αποτέλεσμα ο ασθενής να ανακουφίζεται άμεσα από τον πόνο. Ταυτόχρονα αποκτά μερικώς τη λειτουργικότητα της άρθρωσης, ως τα επίπεδα που ικανοποιούν την αυτοεξυπηρέτησή του.

αρθροσκοπικη τοποθετηση balloon

Το βιο-απορροφήσιμο μπαλόνι με την τοποθέτησή του δημιουργεί χώρο μεταξύ δύο οστών, δηλατή του ακρωμίου και του βραχιονίου. Τα οστά αυτά λόγω τριβής προκαλούν πόνο και δυσλειτουργία.

Η αποκατάσταση είναι ταχύτατη και αποτελεί την ανώδυνη εναλλακτική ενός της ανάστροφης ολικής αρθροπλαστικής του ώμου.

Με την προσωπική μου παρέμβαση και σε συνεργασία με την εταιρία Vamvas Medicals, τον Σεπτέμβριο του 2014 τοποθετήθηκε το πρώτο Inspace Balloon στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη η τεχνική εφαρμόζεται από το 2010, έχοντας καταγράψει σημαντικά και τεκμηριωμένα αποτελέσματα.

Περισσότερα σχετικά με την αρθροσκοπικη τοποθετηση balloon μπορείτε να παρακολουθείσετε στα βίντεο που ακολουθούν:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αρθροσκοπικη τοποθετηση balloon, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2108052117, ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.