Χειρουργός Ορθοπαιδικός, MD, PhD, MSc
Τηλ.: 2108052117 - 6945706036

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ BALLOON ΣΤΗΝ ΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΩΜΟΥ

Η εμφύτευση του βιο-απορροφήσιμου Inspace Ballon αποτελεί μία καινοτόμο και επαναστατική τεχνική για την αντιμετώπιση των μαζικών ρήξεων του τενοντίου πετάλου των στροφέων μυών του ώμου.

Πρόκειται για ένα βιο-απορροφήσιμο μπαλόνι το οποίο τοποθετείται αρθροσκοπικά στην άρθρωση του ώμου με ολιγόλεπτη επέμβαση, με αποτέλεσμα ο ασθενής άμεσα να ανακουφίζεται από τον πόνο και αποκτά μερικώς την λειτουργικότητα της άρθρωσης, ως και τα επίπεδα που ικανοποιούν την αυτοεξυπηρέτησή του.

Το βιο-απορροφήσιμο μπαλόνι με την τοποθέτησή του δημιουργεί χώρο μεταξύ δύο οστών (του ακρωμίου και του βραχιονίου), τα οποία λόγω τριβής προκαλούν πόνο και δυσλειτουργία.

Η αποκατάσταση είναι ταχύτατη και αποτελεί την ανώδυνη εναλλακτική ενός βαρύ χειρουργείου: της ανάστροφης ολικής του ώμου.

Με την προσωπική μου παρέμβαση και σε συνεργασία με την εταιρία Vamvas Medicals, τον Σεπτέμβριο του 2014 τοποθετήθηκε το πρώτο Inspace Balloon στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη η τεχνική εφαρμόζεται για 5 έτη, έχοντας καταγράψει σημαντικά και τεκμηριωμένα αποτελέσματα.

Περισσότερα σχετικά με την τεχνική μπορείτε να παρακολουθείσετε στα βίντεο που ακολουθούν: