Αρθροσκόπηση Ισχίου – Τι Είναι

Σήμερα πολλές παθήσεις του ισχίου μπορούν να αντιμετωπιστούν με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο της Αρθροσκόπησης. Έτσι, ο χειρουργός αποκτά ακόμα καλύτερη εικόνα της κατάστασης του ασθενούς. Η μέθοδος αυτή έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς είναι πιο ανώδυνη σε σχέση με το παραδοσιακό χειρουργείο, με πιο γρήγορο χρόνο αποκατάστασης και επιστροφής στην καθημερινότητα ενώ ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι και οι πιθανές επιπλοκές.

Αρθροσκόπηση Ισχίου

Αρθροσκόπηση Ισχίου – Ενδείξεις

Ορισμένες παθήσεις που μπορεί να οδηγήσουν τον γιατρό σε αυτή την επιλογή είναι παθήσεις όπως:

 • Σύνδρομο μηροκοτυλιαίας πρόσκρουσης
 • Ελεύθερα σωμάτια
 • Οστεόφυτα που προκαλούν πρόσκρουση και μηχανικά συμπτώματα
 • Ρήξεις του επιχείλιου χόνδρου
 • Κακώσεις του αρθρικού χόνδρου
 • Αρχόμενη Οστεοαρθρίτιδα
 • Άσηπτη νέκρωση
 • Παθήσεις του αρθρικού υμένα

Συμπτώματα Παθήσεων Του Ισχίου

Τα κυριότερα συμπτώματα είναι πόνος και η δυσκαμψία, κυρίως τις πρωινές ώρες και η δυσκολία στη βάδιση και κατά τις αθλητικές δραστηριότητες.

Αρθροσκόπηση Ισχίου – Ενδείκνυται

Εφόσον έχετε διαγνωσθεί με κάποια από τις παραπάνω παθήσεις χωρίς ανταπόκριση στη συντηρητική θεραπεία, η επόμενη λύση είναι η αρθροσκόπηση ισχίου.

Αρθροσκόπηση Ισχίου – Διάρκεια Επέμβασης

Η αρθροσκόπηση του ισχίου τυπικά πραγματοποιείται σε ύπτια ή πλάγια θέση με την εφαρμογή έλξης και τη χρήση ενός καλά επενδυμένου περινε’ι’κού στύλου. Ο γιατρός χρησιμοποιεί δύο έως 3 μικρές οπές ελάχιστων χιλιοστών ως αρθροσκοπικές πυλες για τη χρήση ειδικών εργαλείων. Από τη μία εισέρχεται μια μικροσκοπική κάμερα η οποία είναι συνδεδεμένη με μία οθόνη και επιτρέπει στον Χειρουργό να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης του ασθενούς ενώ από τις άλλες εισέρχονται τα αρθροσκοπικά εργαλεία προς αποκατάσταση της βλάβης.

Η επέμβαση συνήθως διαρκεί μία έως μιάμιση ώρα αλλά η χρονική διάρκεια μπορεί να διαφέρει σε κάθε περίπτωση.

Αρθροσκόπηση Ισχίου – Πλεονεκτήματα Μεθόδου

 • Ελάχιστος τραυματισμός στα μαλακά μόρια της άρθρωσης
 • Μικρός χρόνος αποκατάστασης
 • Αναίμακτη & ανώδυνη διαδικασία
 • Αναλυτική και ολοκληρωμένη απεικόνιση της κατάστασης, πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση
 • Ελαχιστοποιημένη πιθανότητα επιπλοκών
 • Γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα

Αρθροσκόπηση Ισχίου – Χρόνος Αποκατάστασης

Ο ασθενής μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται συνήθως για μία ημέρα.

Ο ασθενής ακολουθεί κατόπιν ειδικό πρόγραμμα φυσιοθεραπείας για την καλύτερη και πιο γρήγορή αποκατάστασή του. Για το μετεγχειρητικό πόνο αρκούν απλά παυσίπονα και η εφαρμογή πάγου στο σημείο.

Κάθε ασθενής ανταποκρίνεται διαφορετικά στη θεραπεία. Έτσι, ο γιατρός θα αξιολογήσει πότε μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Αρθροσκόπηση Ισχίου – Κόστος

Για να ενημερωθείτε για το κόστος της επέμβασης καλό θα είναι πραγματοποιήσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό, ώστε να προχωρήσει στη διάγνωση του προβλήματος και να σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση.

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αθλητίατρος Χιώτης Ν. Ιωάννης MD, PhD, MSc, εξειδικεύεται στην Αρθροσκοπική Χειρουργική, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, καθώς και με τις νεότερες τεχνολογίες των Robotics Technology.

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ένα ραντεβού με τον γιατρό.

Είπαν για τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Χιώτη Ν. Ιωάννη

Nik Vath
11 Iούλιος 2023
Πραγματικά ένας κορυφαίος γιατρός! Με άριστη γνώση του αντικειμένου του, ανθρώπινος, αφιερώνει το χρόνο που χρειάζεται ο ασθενής δίνοντάς του την καλύτερη λύση.Με γλίτωσε από χειρουργείο στον ώμο που είχε συστήσει άλλος γιατρός και μου έλυσε το πρόβλημα με 2 ενέσεις τοπικά και κάποιες κινήσεις που μου έκανε στο χέρι!
Kleoniki Charalampidou
16 Μάιος 2023
Εξαιρετικος γιατρός, αξιόλογος άνθρωπος με πολύ ανθρώπινο πρόσωπο. Σας ευχαριστούμε για όλα.
Grigoris Vassiliou
6 Μάρτιος 2023
Εκπληκτικός επιστήμονας και άνθρωπος
Theano Pavl
6 Φεβρουάριος 2023
Πρόκειται για εξαιρετικό ιατρό, με άριστη γνώση του αντικειμένου και ευρύ φάσμα γνώσεων. Προσεγγίζει τον ασθενή με μεγάλο επαγγελματισμό, δίνει μεγάλη προσοχή στο πρόβλημα, αναλύει την κάθε λεπτομέρεια με υπομονή και εμπνέει εμπιστοσύνη!!! Επιστήμονας με ήθος και αξιοθαύμαστη ηρεμία, που μεταδίδεται στον ασθενή, κατι πολύ σημαντικό όταν υπάρχει άγχος-φόβος σε θέματα υγείας. Άψογος!!! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Σοφία Παπαβασιλείου
25 Oκτώβριος 2022
Εξαιρετικός ιατρός,γνωστης του αντικειμένου του και πάνω απ όλα ανθρωπος!!!