ορθοπαιδικός χειρουργός χιώτης

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αθλητίατρος Χιώτης Ν. Ιωάννης MD, PhD, MSc, εξειδικεύεται στην Αρθροσκοπική Χειρουργική, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, καθώς και με τις νεότερες τεχνολογίες των Robotics Technology. Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα του τμήματος Ιατρικής, Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και έχει λάβει υποτροφία από την Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία και το Κέντρο Αρθροσκόπησης & Χειρουργικής Ώμου του Ιασώ General Hospital.

Διακρίνεται για τη μεγάλη εμπειρία του στην Αρθροσκοπική και Χειρουργική Επεμβατική στην ανατομική περιοχή του ώμου, του γόνατος και του αστραγάλου, με μεγάλο αριθμό επεμβάσεων ανά έτος. Χάρη στην εμπειρία του στις αθλητικές κακώσεις και την ενασχόλησή του με το χώρο του αθλητισμού, έχει διατελέσει μέλος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).

Έχει συμμετάσχει σε πλειάδα μελετών και επιστημονικών δημοσιεύσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε μεγάλο αριθμό ιατρικών συνεδρίων τόσο ως ομιλητής και μέλος του προεδρείου, όσο και ως εκπαιδευτής σύγχρονων ορθοπαιδικών τεχνικών.

Από το 2016 είναι υπεύθυνος ανατομείου και εκπαίδευσης ορθοπαιδικών χειρουργών στο Athens Shoulder Course με άνω των 140 εκπαιδευόμενων από όλο τον κόσμο ετησίως.

Η επιστημονική του εξέλιξη απαιτεί συχνές επιστημονικές επισκέψεις σε διάφορα κέντρα αναφοράς της ορθοπαιδικής στον κόσμο, όπως:

  • Ospedale Civile di Latisana, Italy, Dott. Enrico Gervasi
  • Landeskrankenhaus Feldbach-Fürstenfeld, Austria, Prim. Univ. Doz., Dr. Christian Kukla
  • Ortopedicko-Traumatologická Klinika LFUK a UNB, Bratislava – Slovakia MU, Dr. Boris Šteňo Phd
  • Orthopaedic section specialized exclusively upper limb extremity surgery, mostly in shoulder at Clinique Générale d’Annecy France, Dr. Laurent LAFOSSE

Σήμερα είναι Αναπληρωτής Διευθυντής της Γ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ που αποτελεί ένα από τα ελάχιστα στη χώρα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα στην αρθροσκοπική χειρουργική από διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς (από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος και Αρθροσκοπικής Χειρουργικής – ESSKA και τη Διεθνή Εταιρεία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Ορθοπαιδικής Αθλητιατρικής – I.S.A.K.O.S). Επίσης, είναι πιστοποιημένος στη χρήση του Ρομποτικού συστήματος ΜΑΚΟ για Αρθροπλαστικές Ισχίου και Γόνατος.

Είναι μέλος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας, του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, της ESSKA – European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy, της ESA – European Shoulder Associates, της ISAKOS – International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine και της ISMNI – International Society of Musculoskeletal and Neuronal Interactions.

Επίσης από το 2020 διατελεί Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών – Έδρα Ανατομίας.
Από τον Ιούνιο 2003 έως τον Δεκέμβριο 2007 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου 401, και κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος 2006 – Φεβρουάριος 2008 του Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα τελευταία χρόνια είναι επιστημονικός σύμβουλος του Ελληνικού Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Είπαν για τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Χιώτη Ν. Ιωάννη

Nik Vath
11 Iούλιος 2023
Πραγματικά ένας κορυφαίος γιατρός! Με άριστη γνώση του αντικειμένου του, ανθρώπινος, αφιερώνει το χρόνο που χρειάζεται ο ασθενής δίνοντάς του την καλύτερη λύση.Με γλίτωσε από χειρουργείο στον ώμο που είχε συστήσει άλλος γιατρός και μου έλυσε το πρόβλημα με 2 ενέσεις τοπικά και κάποιες κινήσεις που μου έκανε στο χέρι!
Kleoniki Charalampidou
16 Μάιος 2023
Εξαιρετικος γιατρός, αξιόλογος άνθρωπος με πολύ ανθρώπινο πρόσωπο. Σας ευχαριστούμε για όλα.
Grigoris Vassiliou
6 Μάρτιος 2023
Εκπληκτικός επιστήμονας και άνθρωπος
Theano Pavl
6 Φεβρουάριος 2023
Πρόκειται για εξαιρετικό ιατρό, με άριστη γνώση του αντικειμένου και ευρύ φάσμα γνώσεων. Προσεγγίζει τον ασθενή με μεγάλο επαγγελματισμό, δίνει μεγάλη προσοχή στο πρόβλημα, αναλύει την κάθε λεπτομέρεια με υπομονή και εμπνέει εμπιστοσύνη!!! Επιστήμονας με ήθος και αξιοθαύμαστη ηρεμία, που μεταδίδεται στον ασθενή, κατι πολύ σημαντικό όταν υπάρχει άγχος-φόβος σε θέματα υγείας. Άψογος!!! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Σοφία Παπαβασιλείου
25 Oκτώβριος 2022
Εξαιρετικός ιατρός,γνωστης του αντικειμένου του και πάνω απ όλα ανθρωπος!!!