Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου – Γόνατος MAKO: Τι Είναι

Για την αντιμετώπιση των παθήσεων του Ισχίου και του Γόνατος, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν πραγματοποιήσει άλματα προόδου, ώστε η επέμβαση να είναι πιο αποτελεσματική και ανώδυνη χάρη στη ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος (MAKO).

Ο ορθοπεδικός χειρουργός, με τη βοήθεια του λογισμικού ΜΑΚΟ προσχεδιάζει την επέμβαση και την καθοδηγεί με τη χρήση ρομποτικού βραχίονα, για την ακριβή οστεοτομία και τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, έτσι ώστε η τεχνητή άρθρωση να μιμείται την κίνηση μιας φυσιολογικής άρθρωσης.

Ο Χειρουργός έχει τη δυνατότητα να αναπροσαρμόζει και να διαμορφώσει το προσχέδιό του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου – Γόνατος MAKO: Πλεονεκτήματα

Η μέθοδος αυτή προσφέρει συγκριτικά οφέλη τόσο στον ιατρό όσο και στον ασθενή σε σχέση και με το παραδοσιακό χειρουργείο:

  • Μικρότερη χειρουργική τομή
  • Ακρίβεια στην τοποθέτηση του εμφυτεύματος
  • Πλήρης εικόνα της κατάστασης του ασθενούς (προεγχειρητικός σχεδιασμός με δυνατότητα αναπροσαρμογής διεγχειρητικά)
  • Έγκαιρη αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας
  • Αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδος
  • Πιο γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα
  • Μείωση του ποσοστού των πιθανών μετεγχειρητικών επιπλοκών σε 1-2%

ρομποτική γόνατος

Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου – Γόνατος MAKO: Διαδικασία

Η ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου (MAKO) αποτελεί τομή στον χώρο της Ορθοπεδικής και έχει εφαρμογή τόσο στην άρθρωση του ισχίου όσο και στην άρθρωση του γόνατος. Ο ρομποτικός βραχίονας ΜΑΚΟ καθοδηγεί τον χειρουργό, ο οποίο έχει προσχεδιάσει την επέμβαση χάρη στο λογισμικό αυτό. Στην συνέχεια, ακολουθεί η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με εξαιρετική ακρίβεια.

Αποθεραπεία

Ο χειρουργός και η ομάδα του δημιουργούν ένα εξατομικευμένο πλάνο για τον ασθενή, το οποίοπεριλαμβάνει φυσιοθεραπείες και θέτουν στόχους, ώστε ο ασθενής να ενταχθεί στην καθημερινότητά του το συντομότερο δυνατό.

Συνήθως, εντός 24ωρου ο ασθενής μπορεί να περπατήσει με υποστήριξη.

Η πλήρης αποκατάσταση εξαρτάται από τον κάθε ασθενή και κατά μέσο όρο διαρκεί 3 έως 6 μήνες.

Φυσικοθεραπείες

Μετά την επέμβαση ο γιατρός σχεδιάζει ένα πλάνο ενδυνάμωσης και συστήνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπειών για πιο γρήγορη αποκατάσταση. Οι ειδικοί θα σας καθοδηγήσουν, ώστε να κάνετε τις κατάλληλες ασκήσεις απουσία του φόβου τραυματισμού.

Ποιο είναι το κόστος της ρομποτικής αρθροπλαστικής ισχίου- γόνατος (ΜΑΚΟ);

Για να λάβετε ολοκληρωμένη εκτίμηση για το κόστος της Ρομποτικής Αρθροπλαστικής Ισχίου- Γόνατος προγραμματίστε το δικό σας ραντεβού και επισκεφθείτε τον Ορθοπεδικό Χειρουργό, καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και κάθε ασθενής έχει διαφορετικές ανάγκες.

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αθλητίατρος Χιώτης Ν. Ιωάννης MD, PhD, MSc, εξειδικεύεται στην Αρθροσκοπική Χειρουργική, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, καθώς και στις νεότερες τεχνολογίες των Robotics Technology.

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ένα ραντεβού με τον γιατρό.

Είπαν για τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Χιώτη Ν. Ιωάννη

Nik Vath
11 Iούλιος 2023
Πραγματικά ένας κορυφαίος γιατρός! Με άριστη γνώση του αντικειμένου του, ανθρώπινος, αφιερώνει το χρόνο που χρειάζεται ο ασθενής δίνοντάς του την καλύτερη λύση.Με γλίτωσε από χειρουργείο στον ώμο που είχε συστήσει άλλος γιατρός και μου έλυσε το πρόβλημα με 2 ενέσεις τοπικά και κάποιες κινήσεις που μου έκανε στο χέρι!
Kleoniki Charalampidou
16 Μάιος 2023
Εξαιρετικος γιατρός, αξιόλογος άνθρωπος με πολύ ανθρώπινο πρόσωπο. Σας ευχαριστούμε για όλα.
Grigoris Vassiliou
6 Μάρτιος 2023
Εκπληκτικός επιστήμονας και άνθρωπος
Theano Pavl
6 Φεβρουάριος 2023
Πρόκειται για εξαιρετικό ιατρό, με άριστη γνώση του αντικειμένου και ευρύ φάσμα γνώσεων. Προσεγγίζει τον ασθενή με μεγάλο επαγγελματισμό, δίνει μεγάλη προσοχή στο πρόβλημα, αναλύει την κάθε λεπτομέρεια με υπομονή και εμπνέει εμπιστοσύνη!!! Επιστήμονας με ήθος και αξιοθαύμαστη ηρεμία, που μεταδίδεται στον ασθενή, κατι πολύ σημαντικό όταν υπάρχει άγχος-φόβος σε θέματα υγείας. Άψογος!!! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Σοφία Παπαβασιλείου
25 Oκτώβριος 2022
Εξαιρετικός ιατρός,γνωστης του αντικειμένου του και πάνω απ όλα ανθρωπος!!!