Το 5th International Hip Arthroscopy Meeting πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο στις 16 & 17 Νοεμβρίου 2012. Αντικείμενο του φετινού συνεδρίου ήταν η αρθροσκόπηση του ισχίου για τη θεραπεία των βλαβών και των κακώσεων του ινώδη χόνδρου.

Για ακόμη μία χρονιά μεταδόθηκαν ζωντανές αρθροσκοπήσεις από ορθοπαιδικούς χειρουργούς σε Ευρώπη και Αμερική. Παρουσιάστηκαν διάφορες τεχνικές οι οποίες απέσπασαν την προσοχή των ιατρών και οδήγησαν σε εξαιρετικά εποικοδομητικές συζητήσεις στο αμφιθέατρο.

Όσοι υπηρετούμε μία επιστήμη τόσο σημαντική και απαιτητική, έχουμε χρέος να παρακολουθούμε από κοντά τις ταχύτατες πλέον εξελίξεις και να εκπαιδευόμαστε στις νέες τεχνικές.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που συμμετείχα στο 5th International Hip Arthroscopy Meeting και εκπαιδεύτηκα πάνω σε νέες επεμβατικές τεχνικές για την αντιμετώπιση τόσο διαφορετικών και ιδιαίτερων παθολογιών του ισχίου. Στόχος μου παραμένει πάντα η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για διάγνωση, αντιμετώπιση και αποκατάσταση ορθοπαιδικών κακώσεων, μέσω των πιο σύγχρονων και ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών.